Please Wait a Moment

اسپکتروفتومتر

اسپکتروفتومتر

اسپکتروفتومتر مرئی-فرابنفش

اسپکتروفتومتر UV-VIS مدل UVISNM98 نیز از روش شناسایی دو پرتوی- جذبی استفاده می کند. محدوده طیفی این مدل بین 190 - 900 نانومتر به همراه منبع نوری هالوژن تنگستن و دوتریم استفاده می کند. آشکارساز آن 2048 Linear CCD  SONY است. برای خرید انواع اسپکتروفتومتر با مشاوران ما تماس حاصل کنید.

این دستگاه مشابه دستگاه Shimadzu-UV1900i می باشد.

اسپکتروفتومتر مرئی-فرابنفش

اسپکتروفتومتر مرئی

اسپکتروفتومتر Visible مدل VISNM98 در بازه طیف سنجی بین 340 - 900 نانومتر کار می کند. منبع نوری مورد استفاده در این دستگاه هالوژن تنگستن می باشد. برای اطلاع از کاربرد ها و ویژگی های اسپکتروفتومتر مرئی با ما همراه باشید.

اسپکتروفتومتر مرئی

 

خرید اسپکتروفتومتر

بیشتر افراد نمی دانستید که عمده آزمایش های خونی که پزشکان برای آنها تجویز می کنند مثل آزمایش های: قند، اوره، چربی، آنزیم های کبدی و ... که به تست های بیوشیمی مشهور هستند با تجهیزات مبتنی بر اسپکتروفتومتر انجام می شود. برای خرید اسپکتروفتومتر مدل های UV-VIS (مرئی – فرابنفش) و VIS (مرئی) در دسترس هستند.

اسپکتروفتومتر

اسپکتروفتومتر دستگاهی است که برای آنالیز مواد مورد استفاده در آزمایش های مختلف قرار می گیرد. شرکت نانو مبنا ایرانیان تولید کننده اسپکتروفتومتر مدل UVISNM98 است. این طیف سنج یک منبع نور دارد که نور از طریق آن به نمونه مجهول می تابد. سپس نور خارج شده از منبع جهت تحلیل و مقایسه آن با نمونه مرجع یا همان بلانک، جذب نمونه مجهول می شود. برای محاسبه مقدار ماده مجهول نیاز به انجام محاسبات ریاضی بر اساس قانون بیر لامبرت می باشد.

طیف سنج قادر به تحلیل ماده در کوچکترین مقیاس می باشد. بنابراین در آزمایشگاه های شیمی، پزشکی (بیوشیمی)، فیزیک، اپتیک، مواد، آب و پساب و ... از انواع طیف سنج ها استفاده می شود.

آشنایی با اسپکتروفتومتر

در انجام آزمایشگاه های بیوشیمی با دستگاه اسپکتروفتومتر می توان غلظت مایعات را در کمترین مقیاس ممکن تعیین کرد. در واقع اسپکتروفتومتر می تواند با تابش امواج الکترومغناطیسی به انواع مواد، آنها را جذب کند و از طول امواج دریافت شده غلظت و شدت مواد را تشخیص دهد. در ادامه به تفاوت انواع مختلف این دستگاه طیف سنجی خواهیم پرداخت.

اسپکتروفتومتر مرئی

اسپکتروفتومتر بر اساس قانون بیر لامبرت کار می کند

محاسبه جذب در نرم افزار اسپکتروفتومتر مدل UVISNM98 شرکت نانو مبنا ایرانیان بر اساس قانون بیر لامبرت انجام میشود.


I=I0 exp(-εb c)

که در این رابطه مقادیر I و I0 به ترتیب شدت نور عبوری از نمونه و بلانک می باشند و همچنین ε ،b و c به ترتیب ضریب جذب اختصاصی، طول مسیر نوری و غلظت ماده می باشند. 
مقدار جذب (Abs) برای یک ماده به صورت زیر تعریف می شود:

Abs=εb c

بر این اساس مقدار جذب یک ماده متناسب با غلظت آن ماده است. پس با اندازه گیری جذب و داشتن طول مسیر اپتیکی برای یک ماده میتوان مقدار کمی ماده مجهول (c) را تعیین کرد. 
اسپکتروفتومتر مدل UVISNM98 شرکت نانو مبنا ایرانیان به صورت خودکار کلیه محاسبات مربوط به جذب و اندازه گیری کمی نمونه مجهول را انجام می دهد.

اجزای اسپکتروفتومتر UVISNM98 شرکت نانو مبنا ایرانیان

دستگاه اسپکتروفتومتر UVISNM98 دارای اجزای زیر است:

  • لامپ هالوژن تنگستن به عنوان منبع نور مرئی
  • لامپ دوتریوم به عنوان منبع نور UV
  • سیستم گریتینگ به عنوان تجزیه کننده نور
  • آشکارساز CCD 2048 آلمانی به عنوان آشکار ساز کل طیف بصورت همزمان
  • نرم افزار برای اخذ ورودی های کاربر
  • ذخیره نتایج
  • انجام محاسبات و اجرای تست
  • نگهدارنده کووت 10 میلی متری 

نحوه کار با دستگاه اسپکتروفتومتر و اندازه گیری جذب

برای اندازه گیری مقدار جذب یک ماده با اسپکتروفتومتر مدل UVISNM98 شرکت نانو مبنا ایرانیان، ابتدا باید ماده بلانک (حلال ماده مجهول که می تواند آب مقطر و یا حلال دیگری باشد) مورد نظر را در دستگاه اسپکتروفتومتر قرار دهیم و طیف جذبی ماده بلانک را اندازه گیری کنیم.

پس از اندازه گیری ماده بلانک، ماده مجهول را در اسپکتروفتومتر قرار داده و طیف جذبی آن را ذخیره می کنیم. نرم افزار مناسب دستگاه در تمامی طول موج ها بر اساس قانون بیر لامبرت مقدار جذب ماده مجهول را محاسبه کرده و به کاربر ارائه می دهد.

بررسی تفاوت دستگاه اسپکتروفتومتر UVISNM98 با اسپکرتوفتومتر معمولی

دستگاه اسپکتروفتومتر UVISNM98 شرکت نانومبنا ایرانیان یک طیف سنج اندازه گیری بازه کامل UV-Vis در طول موجهای 200-900 نانو متر با کووت استاندارد مبتنی بر فناوری آشکارساز CCD است. این دستگاه غلظت نمونه ها را به طور دقیق مورد بررسی قرار میدهد. در طیف سنج های معمولی امکان اسکن کل طیف وجود ندارد و اندازه گیری ها فقط در تک طول موج های مشخص انجام میشود. نرم افزار بروز شده تحت یک کامپیوتر شخصی کار می کند و امکان تعریف انواع تست و رسم منحنی استاندارد را بصورت خودکار می دهد. 

تفاوت اسپکتروفتومتر مرئی مونوکروماتوری با اسپکتروفتومتر مبتنی بر CCD

اسپکتروفتومترهای مونوکروماتوری بر اساس تجزیه نور قبل از تابش آن به نمونه کار می کنند. نور خروجی از لامپ قبل از تابیده شدن به نمونه توسط سیستم اپتیکی مبتنی بر منشور، به باریکه های تکفام تبدیل میشود. تکفام سازی توسط یک منشور متحرک انجام می شود که با یک موتور دقیق چرخانده میشود. این سیستم ها از یک دتکتور مرجع و یک دتکتور اصلی بهره می گیرند. در اسپکتروفتوتومترهای مونوکروماتوری زمانی در حدود 60 ثانیه لازم است تا کل طیف توسط دستگاه جاروب شده و ذخیره شود.

اسپکتروفتومتر مبتنی بر CCD

با پیشرفت علم ساخت تراشه های نیمه هادی، و ساخت آشکارسازهای آرایه ای امکان استفاده از این آشکارسازها و اخذ همزمان کل طیف توسط دتکتور فراهم شد. اسپکتروفتومتر مدل UVISNM98 شرکت نانو مبنا ایرانیان از یک آشکارساز 2048 آلمانی استفاده می کند. در این سیستم نور خروجی از نمونه تجزیه شده و همزمان کل طیف نور خروجی، روی 2048 عدد آشکار ساز تابیده می شود. بنابراین زمان اخذ طیف به میلی ثانیه کاهش می یابد.

اسپکتروفتومتر مبتنی بر مونوکروماتور

تفاوت اسپکتروفتومتر تک پرتوی (Single beam) با اسپکتروفتومتر دو پرتوی (Double beam)

از جمله تقسیم بندی های مهم انواع اسپکتروفتومترها تقسیم بندی آنها به دو مدل تک پرتوی و دو پرتوی است. در آشکارسازهای دو پرتوی که از دقت بالاتری برخوردار هستند، نور خروجی از یک منبع نور به دو پرتو در دو مسیر مستقل تقسیم میشود. همزمان یکی از پرتوها به بلانک برخورد کرده و پرتو دیگر به نمونه می تابد. نور خروجی از این دو مسیر به دو عدد آشکارساز رسیده و طیف هر یک ذخیره شده و نهایتا طیف نمونه محاسبه میشود.

مزیت اسپکتروفتومتر های دو پرتوی نسبت به تک پرتوی در این است که بلانک و نمونه همزمان اندازه گیری شده و اثرات تغییر شدت نور در هر دو یکسان بوده و در نهایت با محاسبه طیف تفاضلی اثرات افت و خیز ها حذف میشوند. ضمنا نتایج اندازه گیری این اسپکتروفتومترها کمتر تابع شرایط محیطی است.

تفاوت اسپکتروفتومتر ها از نظر شکل نگهدارنده نمونه (Cell holder)

اسپکتروفتومتر ها بسته به کاربرد آنها دارای جایگاه های متفاوتی برای نگهداری نمونه هستند. جایگاه اصلی نگهدارنده کووت 10 میلی متری است که در همه اسپکتروفتومترها مشترک است. در اسپکتروفتومترهای تخصصی سنجش کیفیت آب از جایگاه های متعدد کووت های 10 تا 100 میلیمتری بعلاوه جایگاه ویال گرد (برای تست COD) استفاده می شود.

در اسپکتروفتومتر نانودراپ از جایگاه میکرولیتری استفاده میشود. در بعضی از اسپکتروفتومترها هم تعداد جایگاه های کووت را از یک به چند کووت افزایش داده اند. شرکت نانو مبنا ایرانیان علاوه بر اسپکتروفتومتر مدل UVISNM98 مدل های مختلف اسپکتروفتومتر را با جایگاه های مختلف تولید می کند. 
 

آشنایی با تفاوت اسپکتروفتومتر ها از نظر نرم افزار

اسپکتروفتومترها بر اساس کاربری های مختلف و سطح معلومات و مهارت کاربر دارای نرم افزارهای متنوعی هستند. در مدل های قدیمی ارتباط کاربر با سیستم از طریق یک صفحه نمایش ساده بود ولی امروزه اسپکتروفتومتر های از یک کامپیوتر شخصی در کنار خود بهره می گیرند.

نرم افزار ضمن ارتباط با کاربر، اندازه گیری ها را مدیریت کرده و پس از انجام محاسبات نتایج را در اختیار کاربر قرار می دهد. اسپکتروفتومتر هایی که با یک کامپیوتر pc کار می کنند و امکانات گسترده ای در اختیار کاربر قرار می دهند. اسپکتروفتومتر مدل UVISNM98 شرکت نانو مبنا ایرانیان تحت یک کامپیوتر pc بوده و از بروزترین فناوری های نرم افزاری جهت افزایش دقت و صحت و راحتی کاربری بهره می گیرد.

امکان اخذ کل طیف در کمتر از ثانیه، محاسبه جذب به ازای کلیه طول موج ها، رسم نمودار عبور دهی و جذب بر حسب طول موج، تعریف تست دلخواه با پارامترهای مربوطه توسط کاربر، انجام فرایند کالیبراسیون و رسم خودکار خط استاندارد و محاسبه رگرسیون و انجام تست های سینتیک، دادن گزارش تست بصورت خودکار و دادن خروجی txt و xls برای منحنی های طیفی از مشخصات نرم افزار اسپکتروفتومتر مدل UVISNM98 شرکت نانو مبنا ایرانیان است.

نحوه کالیبراسیون اسپکتروفتومتر UVISNM98 شرکت نانومبنا ایرانیان

کالیبراسیون دستگاه اسپکتروفتومتر UVISNM98 حین تولید بوسیله فیلترهای طول موجی استاندارد و محلول استاندارد دی کرومات پتاسیم برای اندازه گیری مقدار جذب، خطی بودن، نورهای سرگردان و تفکیک طول موجی بر اساس استانداردهای زیر انجام میشود:

. ASTM E925__09

USP–NF July 31, 2019

جمع بندی

خرید اسپکتروفتومتر UVISNM98 شرکت نانومبنا ایرانیان بسیار به صرفه تر از دیگر دستگاه های آزمایشگاهی است به صورتی که آورده نانو دراپ نسبت به هزینه آن بسیار بالا می باشد. کاربرد نانو دراپ در راستای اندازه گیری غلظت نمونه های غلیظ با حجم 1-2 میکرولیتر گسترده می باشد. عموما نمونه هایی که در این دستگاه آزمایش می شوند نمونه هایی به میزان کم، گران قیمت، نوکلئیک اسید (DNA و RNA)، پروتئین ها و ... به شکل گسترده هستند. خرید نانودراپ سرعت کار و دقت را در آزمایشگاه بالا میبرد. از بخش اسپکتروفتومتری میلی لیتری با کووت استاندارد هم میتوان کلیه تستهای کمی در بازه 200-900 نانومتر را انجام داد.

سوالات متداول
  1. آیا اسپکتروفتومتر UVISNM98 شرکت نانومبنا ایرانیان تنها میزان OD را در یک طول موج نمایش میدهد؟
    خیر، طیف کامل به همراه نمایش عددی آن در لحظه نمایش داده میشود.
  2. آیا کار با نرم افزار اسپکتروفتومتر UVISNM98 شرکت نانو مبنا ایرانیان طراحی شده توسط شرکت آسان است؟
    بله، تست های روتین آزمایشگاهی توسط تیم نرم افزار شرکت جهت کاربری آسان در نرم افزار قرار داده شده است. و کلیه نیازمندی ها و بازخوردهای کاربران آزمایشگاهی در حوزه تشخیص های مولکولی و تحقیقات در نرم افزار این دستگاه لحاظ شده است.
  3. یک تست کمی با اسپکتروفتومتر UVISNM98 شرکت نانومبنا ایرانیان چقدر زمان میبرد؟
    زمان انجام تست کمتر از 10 ثانیه است. به شما نتایج اندازه گیری کمی نمونه و طیف خروجی را در حدود 10 ثانیه مشاهده کرده و نتایج را بصورت ذخیره شده خواهید داشت.
  4. آیا اسپکتروفتومتر UVISNM98 شرکت نانومبنا ایرانیان به کامپیوتر متصل میشود؟ 
    بله، این دستگاه توسط یک کامپیوتر pc راه اندازی میشود و کلیه فرایند های ورود پارامترها، نام نمونه، تعریف تست، اخذ خروجی و نتایج به صورت خودکار در کامپیوتر ذخیره میشود و با وصل کردن سیستم به یک چاپگر امکان چاپ مستقیم نتایج وجود دارد و همچنین امکان جابجایی نتایج با فلش (به شرط مطمئن بودن از عدم الودگی به ویروس) به راحتی وجود دارد. 

برای مطالعه بیشتر در مورد کاربردها و موضاعات مرتبط با دستگاه اسپکتروفتومتر به لینک های زیر مراجعه نمایید.

دی ان ان